Kalkulator Tukar Matawang Asing

Kalkulator Tukar Nilai Ringgit Malaysia Kepada Mata Wang Asing. Berikut disertakan widget yang amat berguna bagi mereka yang ingin Tukar Ringgit Malaysia Ke USD dan mata wang lain iaitu Kalkulator Tukar Matawang Asing. Contoh : Berapa Nilai 1 USD ke MYR ?. Disertakan juga kadar pertukaran mata wang asing yang terkini untuk informasi. Sekadar panduan buat anda dalam mendapatkan maklumat kadar tukaran wang asing berbanding Ringgit Malaysia secara terus melalui kalkulator di bawah ini.

Kalkulator Tukar Ringgit Malaysia Ke USD
Tukar Ringgit Malaysia Ke USD

Kalkulator Tukar Matawang Asing : Tukar Ringgit Malaysia Ke USD

Berikut adalah widget penukaran mata wang (currency converter) untuk kegunaan anda. Moga Kalkulator Tukar Matawang Asing ini bermanfaat kepada semua. Kalkulator ini akan menukarkan hampir semua matawang asing ke matawang yang dikehendaki tidak semestinya Ringgit Malaysia sahaja.

Menurut Wikipedia, Wang atau duit merujuk sesuatu objek atau barang yang diterima masyarakat umum dan sah di sisi undang-undang sebagai medium pertukaran dalam urusan jual beli dan urusniaga lain. Wang juga berfungsi sebagai penyimpan nilai, unit akaun, dan piawai langsaian hutang.[1]

Dalam kegunaan harian, wang dirujuk sebagai mata wang atau wang kertas dan syiling yang berada dalam edaran sesebuah negara yang mempunyai status tender sah seperti ringgit; dan juga dalam pelbagai bentuk akaun deposit kewangan seperti akaun simpanan, akaun semasa dan sijil deposit. Dalam sistem ekonomi moden, mata wang adalah komponen terkecil dalam bekalan wang.

Exchange Rates Widget

 

 

Semoga Kalkulator Tukar Ringgit Malaysia Ke USD ini bermanfaat buat semua ketika nilai mat wang ringgit yang turun naik dari masa kesemasa mengikut keadaan ekonomi di Malaysia dan dunia.