Keputusan Undian Bolasepak Sukan SEA 2017

Malaysia Di Kumpulan A Bolasepak Sukan SEA 2017. Majlis undian Bolasepak Sukan SEA 2017 di Kuala Lumpur telah diadakan pada hari Sabtu, 8 Julai 2017. Keputusan Undian Bolasepak Sukan SEA 2017 bakal menyaksikan skuad pemain Bawah 22 tahun Malaysia berada di Kumpulan A bersama Myanmar, Singapura, Brunei dan Laos.

Jika dilihat dari keputusan undian, skuad bimbingan Datuk Ong Kim Swee mempunyai peluang terbaik untuk mara ke peringkat Separuh Akhir. Kumpulan A dianggap lebih mudah berbanding Kumpulan B yang dianggap Kumpulan Maut.

Keputusan Undian Bolasepak Sukan SEA 2017

Keputusan Undian Bolasepak Sukan SEA 2017 Kuala Lumpur

Berikut adalah keputusan penuh undian acara bolasepak Sukan SEA 2017 di Kuala Lumpur. Sebanyak 11 pasukan akan bertanding merebut satu pingat emas lelaki dan dibahagikan kepada 2 kumpulan. Juara bertahan adalah pasukan Thailand dan naib juara adalah Myanmar.

Kumpulan A

 1. Malaysia
 2. Myanmar
 3. Singapura
 4. Laos
 5. Brunei

Kumpulan B

 1. Thailand
 2. Vietnam
 3. Indonesia
 4. Kemboja
 5. Timor Leste
 6. Filipina

Keputusan Undian Bolasepak Sukan SEA 2017

Perlawanan kumpulan A akan dilangsungkan di Stadium Shah Alam. Kumpulan B pula di Stadium MP Selayang. 2 pasukan teratas setiap kumpulan layak ke Peringkat Seperuh Akhir.

Adalah diharapkan Keputusan Undian Bolasepak Sukan SEA 2017 dapat mengembirakan skuad Malaysia B-22 Malaysia. Dalam misi membawa pulang pingat emas yang sangat bernilai di Sukan SEA 2017 di tanahair sendiri Malaysia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*