Permohonan Jawatan Kosong ATM Tentera Malaysia Online

Permohonan Jawatan Kosong ATM. Anda berminat memasuki Tentera yang menawarkan kerjaya yang menarik? Warganegara Malaysia yang berminat untuk berkhidmat di Angkatan Tentera Malaysia (ATM), anda boleh merujuk Portal Rasmi TDM, TUDM dan TLDM untuk melihat senarai pengambilan yang sedang berjalan samada Permohonan Jawatan Kosong ATM sebagai Perajurit Muda, Pegawai Kadet Graduan dan sebagainya.
Permohoan jawatan kosong atm
Permohoan jawatan kosong atm

Permohonan Jawatan Kosong ATM Angkatan Tentera Malaysia Online

Permohonan Pengambilan ATM atau jom Masuk Tentera ini melibatkan pengambilan di Tentera Darat Malaysia (TDM), Tentera Udara (TUDM) dan Tentera Laut (TLDM). Untuk makluman, Sesi pengambilan Perajurit Muda Lelaki dan Wanita serta pengambilan Pegawai Kadet dan Pegawai Graduan adalah dibuka setiap tahun mengikut keperluan semasa perkhidmatan.

Bagi individu yang ingin memohon menyertai Angkatan Tentera Malaysia (ATM), berikut adalah senarai link penting yang boleh dirujuk :

PEGAWAI GRADUAN DAN PERAJURIT MUDA

  • Penyiaran iklan melalui akbar tempatan.
  • Hebahan melalui portal rasmi Tentera Darat, TLDM & TUDM
  • Hebahan melalui Facebook rasmi Tentera Darat, TUDM & TLDM
  • Hebahan melalui Twitter rasmi Tentera Darat.
  • Hebahan melalui langganan maklumat Tentera Darat

Bagi mereka yang berminat menjadi Polis pula, anda boleh merujuk kepada panduan permohonan di PDRM. Selamat memohon dan hadir di sesi pengambilan ATM di lokasi dan tempat yang telah ditetapkan. Semoga anda berjaya.