Semakan Slip Daftar MUET 2018 Online Dan SMS

Cara Semak Pendaftaran MUET Sesi 1 Mac 2018 Online Dan SMS. Berikut dikongsikan panduan cara membuat Semakan Pendaftaran Peperiksaan MUET 2018 Online yang dikongsikan dari Portal Rasmi Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM). Untuk makluman, pelajar kini boleh membuat Semakan Slip Daftar MUET 2018 Sesi Mac, Julai dan November secara online dan juga SMS.

Slip Daftar MUET perlu ditunjukkan kepada pengawas peperiksaan untuk kebenaran menduduki ujian MUET. Calon perlu menyemak Slip Daftar Ujian MUET dan seterusnya mencetak slip sebelum masuk ke dewan peperiksaan. Semakan slip menduduki ujian atau peperiksaan MUET Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) boleh dicetak secara online dengan mengikuti panduan berikut.

Semakan Slip Daftar MUET 2018 Online Dan SMS

Semakan Pendaftaran MUET 2018 Online Dan SMS

Pengesahan butiran pendaftaran calon untuk menduduki MUET akan diberitahu kepada calon dalam Slip Daftar MUET (MUET/D) melalui portal MPM www.mpm.edu.my seperti tarikh berikut :-

  1. MUET MAC 2018 – Bermula 26 Januari 2018 mulai jam 1001 pagi sehingga 25 Februari 2018 jam 600 petang
  2. JULAI 2018 – Akan dikemaskini
  3. NOVEMBER 2017 – Mulai 4 September sehingga 3 Oktober 2017

Jika maklumat calon tiada dalam semakan MUET/D, sila hubungi terus Majlis Peperiksaan Malaysia dengan kadar SEGERA.  Bagi calon sekolah/institusi, sila hubungi Majlis Peperiksaan Malaysia melalui Pengetua sekolah/institusi masing-masing.  

Applikasi Semakan Slip Daftar MUET

Semakan Secara SMS

Calon boleh menyemak status MUET/D melalui khidmat Sistem Mesej Ringkas (SMS) dengan menaip

MUET [jarak] INFO [jarak] Nombor kad pengenalan dan hantar ke 15888

Pelajar yang ingink lulus cemerlang dalam Peperiksaan MUET yang akan dihadapi, pelajar disarankan untuk membeli e-book panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET ini dengan harga RM30. Sila klik link di bawah ini untuk pesanan.

  Nak Lulus Cemerlang Dalam Exam MUET? Klik Sini! Semoga berjaya…