Semakan Slip Daftar MUET 2016 Online

Berikut dikongsikan panduan cara membuat Semakan Slip Daftar MUET 2016 Online yang dikongsikan dari Portal Rasmi Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM). Untuk makluman, pelajar kini boleh membuat Semakan Slip Daftar MUET 2016 Sesi Mac, Julai dan November secara online. Slip Daftar MUET perlu ditunjukkan kepada pengawas peperiksaan untuk kebenaran menduduki ujian MUET. Calon perlu menyemak Slip Daftar Ujian MUET dan seterusnya mencetak slip sebelum masuk ke dewan peperiksaan.

Semakan Slip Daftar MUET 2016 Online
Semakan Slip Daftar MUET 2016 Online

[junkie-alert style=”grey”] Semakan slip menduduki ujian atau peperiksaan MUET Majlis Peperiksaan Malaysia (MPM) boleh dicetak secara online dengan mengikuti panduan berikut. [/junkie-alert]

Semakan Slip Daftar MUET 2016 Online

Pengesahan butiran pendaftaran calon untuk menduduki MUET akan diberitahu kepada calon dalam Slip Daftar MUET (MUET/D) melalui portal MPM www.mpm.edu.my seperti tarikh berikut :-

  1. MUET MAC 2016 – Bermula 22 Januari 2016
  2. MUET JULAI 2016 – 17 Jun 2016
  3. MUET NOVEMBER 2016 – 9 September 2016

Jika maklumat calon tiada dalam semakan MUET/D, sila hubungi terus Majlis Peperiksaan Malaysia dengan kadar SEGERA.  Bagi calon sekolah/institusi, sila hubungi Majlis Peperiksaan Malaysia melalui Pengetua sekolah/institusi masing-masing.  

[junkie-alert style=”yellow”] Applikasi Semakan Slip Daftar Ujian MUET [/junkie-alert]

Semakan Secara SMS

Calon boleh menyemak status MUET/D melalui khidmat Sistem Mesej Ringkas (SMS) dengan menaip

MUET [jarak] INFO [jarak] Nombor kad pengenalan dan hantar ke 15888

Pelajar yang ingink lulus cemerlang dalam Peperiksaan MUET yang akan dihadapi, pelajar disarankan untuk membeli e-book panduan Lulus Cemerlang Peperiksaan MUET ini dengan harga RM30. Sila klik link di bawah ini untuk pesanan.

  Nak Lulus Cemerlang Dalam Exam MUET? Klik Sini! Semoga berjaya…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*