Cara Print Sijil Mudah Dan Pantas

Cara Buat Dan Print Sijil Dengan Mudah Pantas. Bagaimana cara print sijil dengan mudah serta pantas ?Berikut dikongsikan Cara Print Sijil Mudah dan Pantas beserta cara membuatnya. Semua sedia maklum yang tugas sebagai seorang guru bukan hanya terhad kepada mengajar sahaja. Kerja lain yang perlu dibuat termasuk menaip dan mencetak sijil. Seorang guru sekolah adalah pendidik, pembimbing dan pengajar di dalam kelas. Sekaligus, guru adalah orang terpenting di setiap sekolah.

cara print sijil

Cara Print Sijil Mudah Dan Pantas

Berikut dikongsikan cara untuk membuat dan mencetak sijil secara mudah dan pantas. Perkongsian adalah melalui slide dan video di bawah ini.

Langkah Membuat Sijil

Bahan keperluan

  1. Senarai nama murid dalam format MS Excel atau MS Word. Sangat digalakkan menggunakan MS Excel. eperti di rajah 1. Pastikan nama ditaip dalam satu column yang sama
  2. Format sijil yang dah siap dalam format MS Word. Seperti Rajah 2. Perincian yang ditunjukkan adalah menggunakan MS Office 2003.

Langkah 1

  • Buka format sijil (dalam format MS Word – seperti di rajah 1). Pastikan cursor berada di mana nama hendak diisi / di taip. Lihat contoh rajah di bawah.

Untuk panduan seterusnya sila rujuk bahan PDF di bawah ini :-

Print Sijil Sekolah

Cara print sijil secara automatik from Fatin Aminah Abdul Latif

Video Cara Print Sijil

Semoga perkongsian Panduan Print Sijil Mudah Dan Pantas ini bermanfaat buat semua.