Semakan Keputusan ILKBS IKBN Online Januari 2017

Semakan Keputusan ILKBS Sesi Januari 2017 Online. Bilakah tarikh semakan keputusan kemasukan ke ILKBS sesi Januari 2017? Untuk makluman, semakan keputusan kemasukan ke ILKBS (Institut Latihan Kementerian Belia dan Sukan) Sesi Januari 2017 dijangka akan dibuka pada 21 November 2016. Tarikh tertakluk kepada sebarang perubahan jika ada. Pemohon boleh membuat semakan keputusan secara online. ILKBS merangkumi Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN), Institut Kemahiran Tinggi Belia Negara (IKTBN) dan Akademi Kemahiran Belia Golf (AKBG). Untukk makluman, terdapat 2 sesi permohonan kemasukan ke ILKBS iaitu pada Januari dan Julai.

Semakan Keputusan ILKBS IKBN Online Januari 2017
Semakan Keputusan ILKBS IKBN Online Januari 2017

Semakan Keputusan ILKBS IKBN Online Januari 2017

Berikut dikongsikan tarikh penting dan cara membuat semakan keputusan tawaran ke ILKBS (IKBN, IKTBN dan AKBG) sesi Januari 2017.

1. Keputusan IKBN Januari 2017 Online

  • Tarikh semakan :  21 November 2016 (Sebarang perubahan tarikh akan dikemaskini dari masa kesemasa)
  • Applikasi Semakan : Klik http://eikbn.gov.my/sistemonlineikbn/page1.php

2. Semakan TEMUDUGA

  • Pemohon yang ada membuat permohonan program yang bertemuduga boleh membuat semakan panggilan temuduga di SEMAK TEMUDUGA IKBN

Tahniah kepada mereka yang berjaya mendapat tawaran kemasukan ke ILKBS sesi Januari 2017. Kepada mereka yang berminat untuk memasuki ILKBS, anda boleh membuat permohonan sesi Julai 2017. Untuk makluman, terdapat 15 buah IKBN/IKTBN yang dikendalikan oleh KBS.